Hvis Regionen fastholder lukningen af Danmarks mest effektive sygehus = Give Sygehus, så foreslår jeg, at sygehuset ændres til Vejle kommunes sundhedshus med læger, røntgen og genoptræning i bl.a. varmtvandsbassin – nogenlunde som Give Udviklingsråd i august har skrevet til medlemmerne af Vejle Byråd. De nuværende funktionærboliger bør sælges til andelsboliger, ejerlejligheder eller til boligforening/privat udlejer.

Regeringen har for nylig foreslået, at kommunerne skal overtage ansvaret for 100.000 kronisk syge patienter (sukkersyge, KOL). Vejle kommune har normalt en ”markedsandel” på 2%, hvilket vil sige, at Vejle kommune i givet fald får ansvar for ca. 2.000 kronisk syge i kommunen. Denne opgave kunne med fordel placeres i Give Sygehus' bygninger. - Som byrådskandidat vil jeg opfordre byrådet til at købe Give Sygehus!

Sygehusets ”initiativgruppe” har i år - sammen med flere byrådsmedlemmer været på besøg i Aalborg kommunes Rehabiliteringscenter i Mou, som ovenikøbet er selvfinancerende.  Det fortælles, at borgerne der ”kommer sig” samtidig med at kommunen på et år har tjent 7,5 mio.kr. - Vejle kommune bør snarest kopiere disse ideer fra Aalborg.

Man kunne jo også gøre som det lukningstruede sygehus i vestjyske Tarm, hvor der nu er lægehus, sundhedscenter, røntgen, jordemoder, misbrugsrådgivning, øjenlæge, kiropraktor og fysioterapi. - I Brædstrup blev det tidligere sygehus ændret til ”Livsstilscenter”. Nu er der hospice i Brædstrup. - Sygehuset i midtjyske Kjellerup er nu lukket, og er overtaget af Bach Gruppen/Boligselskabet Sct. Jørgen.  Bygningerne er udlejet. Silkeborg kommune benytter en del af hovedbygningen som genoptræningscenter. -  Sådan kan det også gøres!

I Oslo  findes et tidligere sygehus, der nu er indrettet som et glimrende hotel. - Ideerne er mange. - Som medlem af Give Erhvervsråd i en årrække ved jeg, at de mange arbejdspladser på Give Sygehus betyder meget for store dele af Vejle kommune.               

5/9-2017